Ápolás

Ápolás

Ápolás

Tisztítási, karbantartási és szellőztetési tanácsok műanyag nyílászárókhoz

A tok ápolása
A nyílászáró profiljait idő- és értékálló, könnyen ápolható műanyagból gyártják. A sima, pórusmentes és higiénikus felszín tisztításához csupán egy kis híg mosószeres oldatra van szüksége. A por és eső okozta szennyeződéseket ezzel könnyen eltávolíthatja.
Ne használjon felszínt kikezdő súrolószereket vagy vegyi anyagokat, mint pl. nitrooldatot, benzint vagy hasonló anyagot. Ha olyan szennyeződés kerül a nyílászáróra, amit nem tud eltávolítani a fent leírtak szerint, kérjük tanácsadásért mindenképp forduljon nyílászáró szaküzlethez.

A tömítések ápolása
A műanyag nyílászárók tömítéseit magas minőségű, időjárás- és öregedésálló műanyagból készítik. A nyílászárók tisztításárnál a tömítéseket is rendszeresen tisztítsa meg a portól és egyéb szennyeződésektől.
Speciális szilikonolajok rendszeres használatával sokszorosával meghosszabbíthatja a tömítések rugalmasságát és funkcióképességét..

A vasalat ápolása
A vasalatok mozgékonyságukat és funkciójukat szórványos utóolajozással tartják meg. A vasalat mozgó részeit pár csepp olajjal, míg a zárórészeket savmentes kenőzsírral, vagy vazelinnel kell kezelni, így megőrizheti a nyílászárók funkcióképességét.

Műanyag ablakok tisztítása a beépítést követően
A legnagyobb gondosság ellenére is felléphetnek a beépítésnél szennyeződések, pl. vakolat, tapéta- és egyéb ragasztóanyagok maradványai, stb. A vakolatmaradványok és festéknyomok félkemény spachtlival eltüntethetők óvatos oldalirányú kaparással, majd nedves törlőkendővel.
Kérjük, ügyeljen arra, hogy a vakolat éles kavicsszemcséi ne karcolják meg a felületet. Kérjük, hogy az üvegen maradt ragasztómaradványokat ferdén tartott borotvapengével óvatosan távolítsa el.

Write a Message

Your email address will not be published.

Related Posts

Ajánlatot kérek ^
close slider

Kérjen árajánlatot!


Ingyenes helyszíni felmérés és árajánlat 24 órán belül.
Ha úgy gondolja,szívesen látná a részleteket, kérje cégünk ingyenes felmérését.
Munkatársunk felkeresi Önt és mindent megbeszélhetnek.
Kérjük töltse ki az ajánlatkérő Űrlapunkat és felvesszük Önnel a kapcsolatot.